En iyi Tarafı Yangın çıkış kapısı

Wiki Article

Özellikle Türkiye'de henüz standartlar oluşmamışken giren UNI 9723 sertifikalı İtalya yangın baplarından dolayı UNI yani İtalyanın mevzii standardı Türkiye'deki şartnamelerde halen önmıza çıkmaktadır. Türkiye'de meri ölçünlü TS EN standartlarıdır. 

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa da dumanı değişmez ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği sebebiyle emniyetli platform oluşturur.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın asayiş standartlarına yönlü olduğunu gösteren sertifikalar meyanştırılmalıdır.

Dolgular ile kapı haliluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda basitçe açılacak şekilde yangın kapısı güvenlik kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Tekli yangın bapsı evet da çift kanatlı yangın bapsı yapı ihtiyacına gereğince imal edilebilir.

3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden oldukça ırak olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki açıklık diyagonal mesafenin nimsından, yağmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Yangın bapları robot sistemli modern boya tesisimizde elektrostatik türap boya ile kaplanmaktadır. ölçün nitelik RAL 9002 olmakla bu arada istenen bütün RAL renkleri uygulanabilmektedir. Sandık ve kanatlara ayrı renk uygulaması binalabileceği kabilinden yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine de farklı renk uygulaması mümkündür.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa arasında açılıp kapanmayı kusursuz sağlamlayacak şekilde takılması gereken parotağ.

Yangın merdiveni yönetmeliği gereği bütün yapılarda en azca 2 adet yangın çıkışı bulunması zorunludur. Hatta kuruluşlarda bulunacak şahsiyet sayısına ilgilı olarak yangın merdiveni çıkış skorsı da geriış gösterecektir.

şayet bir bapnın yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak ivedili çıkış bapsı adına yapı gömlek aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe nazaran muhtevadokuması ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan daha narin kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının hediyeı henüz buna ilgilı olarak henüz ehven olmaktadır.

Yangın kapıları hassaten yangın esnasında kesinkes kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, doğru yahut yaylı menteşe ile vacip mantinota mekanizması oluşturulur. Yangın kapısında olması müstelzim YANGIN KAPISI bir vesair uzuv ise asayiş namına ihtiyaç duyulan şineşelendiren contalardır.

Yangın ve ivedi hâl anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Amerikan bar olarak da söylem edilen bu ekip temelı modellerde düzgülü kapı koluna misil. 

Yangın merdivenleri dâhilen veya haricen konstrüksiyonlabilmektedir. Hariçardan meydana getirilen merdivenler daha az maliyeti ve mevzi kaybının henüz az olmasından dolayı henüz çok tercih edilmektedir.

Alevlerin saniyeler içinde salonun her adına yayıldığını aktaran Tamır, evetşlı kayınvalidesini kurtaramadıklarını rapor etti.

Report this wiki page